Αποζημίωση εισοδημάτων βοηθού εργοδηγού λόγω αυτοκινητικού ατυχήματος

Ο βοηθός εργοδηγού που τραυματίστηκε σε τροχαίο δικαιούται αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη για όσο διάστημα ήταν ανίκανος για εργασία.

Ως διαφυγόντα κέρδη εννοούμε το συνολικό ποσό μισθών που έχασε ο βοηθός εργοδηγού επειδή δεν εργάστηκε κατά το χρονικό διάστημα που ήταν ανίκανος για εργασία, από το οποίο ποσό θα πρέπει να αφαιρέσουμε το συνολικό ποσό από επιδότηση λόγω ασθενείας που έλαβε από το Ι.Κ.Α. την ίδια χρονική περίοδο.

Η ανικανότητα για εργασία αποδεικνύεται από τις αναρρωτικές άδειες που αναγκάστηκε να λάβει ο τραυματίας βοηθός εργοδηγού και από την επιδότηση λόγω ασθενείας που έλαβε από το Ι.Κ.Α.  κατά το διάστημα της αποθεραπείας του.

Σε παλαιότερες αναρτήσεις μας είχαμε δει και άλλες περιπτώσεις αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη σερβιτόρου , υπάλληλου κούριερ και εργάτη.

Ας δούμε ένα απόσπασμα από δικαστική απόφαση για διαφυγόντα κέρδη:

"Ο ενάγων κατά το χρόνο του επίδικου τροχαίου ατυχήματος εργαζόταν ως βοηθός εργοδηγού και λάμβανε μηνιαίο μισθό ύψους 1.510,50€. 

Εξαιτίας του τραυματισμού κατά το τροχαίο ατύχημα κατέστη ανίκανος για εργασία επί 4,5 μήνες. Ακολούθως επέστρεψε στην εργασία του. 

Εάν δεν συνέβαινε το επίδικο τροχαίο ατύχημα ο ενάγων προβλέπεται ότι θα εργαζόταν ως βοηθός εργοδηγού σύμφωνα με τη συνήθη πορεία των πραγμάτων για όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα των 4,5 μηνών κατά ο οποίο είχε καταστεί ανίκανος για εργασία, και θα απεκόμιζε το ποσό των 6.797,25€, εκ του οποίου δικαιούται, κατόπιν αφαίρεσης του επιδόματος λόγω ανικανότητας προς εργασία που έλαβε από το Ι.Κ.Α. το ποσό των 3.356,66€, ως αποζημίωση για απολεσθέντα εισοδήματα το υπόλοιπο ποσό των 3.440.59€ (6.797,25 - 3.356,66 = 3.440,59)."

Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε όποιο ζήτημα αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη σας απασχολεί.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο βοηθός εργοδηγού δικαιούται ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη όλους τους μισθούς που έχασε λόγω του τραυματισμού του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ