ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ

Ιδιοκτήτης καφετέριας λαμβάνει αποζημίωση από τραυματισμό σε αυτοκινητιστικό ατύχημα τους μισθούς που κατέβαλε σε σερβιτόρο όσο ήταν ανίκανος για εργασία.

Ο ιδιοκτήτης καφετέριας ήταν ανίκανος να εργαστεί για 60 ημέρες. Κατά το διάστημα αυτό προσέλαβε σερβιτόρο στη  θέση του για μπορέσει να λειτουργήσει την καφετέρια του.

Η αποζημίωση λόγω ανικανότητας για εργασία που επιδικάζεται στον ιδιοκτήτη της καφετέριας με την κατωτέρω δικαστική απόφαση καλύπτει όχι τα απολεσθέντα έσοδα από την εργασία του αλλά τα επιπρόσθετα έξοδα στα οποία προέβη για να υποκαταστήσει την εργασία που ο ίδιος παρείχε ως σερβιτόρος στη δική του καφετέρια με την εργασία τρίτου προσώπου ως σερβιτόρου. 

Ας δούμε το σχετικό απόσπασμα: 

"Ο ενάγων αμέσως μετά το αυτοκινητιστικό ατύχημα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ε....., όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάταγμα ωμοπλάτης

Στο ανωτέρω νοσοκομείο παρέμεινε για νοσηλεία μία ημέρα. 

Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο παρέμεινε κλινήρης στην οικία του επί δεκαπέντε ημέρες. 

Κατά το χρονικό διάστημα των 45 ημερών που ακολούθησε λόγω του είδους των σωματικών κακώσεων, που υπέστη αδυνατούσε να εργασθεί

Πριν το ατύχημα λειτουργούσε στο όνομά του κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καφέ - μπαρ δυναμικότητας 56 καθισμάτων επί της οδού Φ..... στον Ν.... 

Μετά το αυτοκινητιστικό ατύχημα για να συνεχίσει τη λειτουργία του καταστήματός του αυτού προσέλαβε σερβιτόρο τον οποίο απασχόλησε καθημερινά από τις 16.00 μέχρι τις 02.00 κατά το χρονικό διάστημα που ο ίδιος ήταν ανίκανος για εργασία, ήτοι επί 60 ημέρες τον Σ...... και του κατέβαλλε ημερησίως το ποσό των 48€. 

Συνολικά κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα κατέβαλε στον ανωτέρω εργαζόμενο το ποσό των 2.880€, το οποίο δικαιούται να λάβει από τους εναγόμενους ως αποζημίωση λόγω ανικανότητας για εργασία."

Ζητήματα αποζημίωσης για απώλεια εισοδημάτων ασφαλιστικού πράκτοραυπαλλήλου courier και οικοδόμου έχουμε δει σε άλλες αναρτήσεις μας.

Θέλετε να επικοινωνήσετε με το δικηγόρο Στέφανο Ασλανίδη;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Η πρόσληψη τρίτου προσώπου και οι μισθοί που λαμβάνει ως σερβιτόρος περιλαμβάνονται στην αποζημίωση του ιδιοκτήτη καφετέριας που τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ